Geschiedenis

De oorsprong van het bedrijf Elektro van Sorgen zoals we het nu kennen gaat meer dan 100 jaar terug..

Koninginnestraat 30-32 IJzendijke

Adriaan van Sorgen (geboren 1893 te Oost-Souburg) kreeg in 1915 een vaste aanstelling als “machinist der gemeentelijke elektrische centrale” in IJzendijke. Hij begon aansluitend in 1923 als zelfstandige met een garage en installatiebedrijf. Het bedrijfspand bevond zich toen al op Koninginnestraat 30-32, het adres waar het bedrijf zich nog steeds bevindt.

In 1952 nam zoon Jacobus (Sjaak in de volksmond) als gediplomeerd elektrotechnisch installateur en radio reparateur het bedrijf over van zijn vader. De garage en benzinepomp werden afgestoten, en sanitair werd aan het assortiment toegevoegd.

Beeld, licht en geluid

In de jaren 60 wordt het sanitair ingeruild voor grammofoonplaten en de dan sterk in opkomst zijnde tv.

In 1968 neemt de volgende generatie van Sorgen het bedrijf over. Adrie en Monika geven verder vorm aan de winkel en het elektrotechnische installatiebedrijf. Ze doen dit tot 2010, als de huidige generatie, Jeroen en echtgenote Petra, het stokje overnemen.

Elektrotechnische installatiewerkzaamheden

Al rond de eeuwwisseling wordt steeds meer de nadruk op het installatiewerk gelegd, en steeds minder op de winkel. Een ervaren en trouw team van elektromonteurs verzorgt tegenwoordig dagelijks de meest uiteenlopende elektrotechnische installatiewerkzaamheden op locatie bij allerlei soorten klanten, van particulier tot sterrenrestaurant en alles daar tussenin. In de winkel is nog steeds een beperkte hoeveelheid witgoed, klein huishoudelijke apparaten, lampen, batterijen en overige elektrotechnische materialen uit voorraad verkrijgbaar, en biedt DHL pakketservice.
Het is nog niet bekend of de familietraditie ook door de volgende generatie van Sorgen zal worden voortgezet….

Meer informatie

Bent u benieuwd naar een uitgebreidere historie van ons bedrijf, elektrotechniek in het algemeen of de geschiedenis van IJzendijke? Neem dan zeker contact op met Adrie van Sorgen. Hij beschikt over veel historische informatie en vertelt u er zelf graag meer over.